NIVA Danmark

Home » Nyheder » Lynetteholmen og Aarhus yderhavn i vælten igen

Lynetteholmen og Aarhus yderhavn i vælten igen

Forskningschef i NIVA Danmark, Jesper H. Andersen, har i et interview med Vid&Sans forklaret hvordan havneudvidelsesprojekterne Lynetteholmen og Aarhus yderhavn vil påvirke biodiversiteten i og omkring anlægsprojekterne.

På overfladen ligner de to projekter hinanden, men Jesper H. Andersen forklarer at Lynetteholmen i høj grad vil påvirke iltinholdet i Østersøen, ved at blokere for tilstrømning af frisk iltrigt vand, hvilket er kritisk for dyrelivet i Østersøen, hvor udvidelsen af Aarhus yderhavn primært vil påvirke habitatområder syd for Djursland. Hertil påpeger Jesper H. Andersen problematikkerne ved udgravning eller ”klapning” af havbundsområderne omkring havnene der indeholder miljøskadelige stoffer og metaller. Sidst i interviewet forklarer Jesper H. Andersen nogle af de tiltag, der bør tages før opstarten af byggerierne, for at minimere de negative påvirkninger i så hvidt et omfang som muligt. Er du interesseret i at læse den fulde artikel, kan du følge linket her.

For yderligere information bedes du kontakte forskningschef Jesper H. Andersen på jha@niva-dk.dk.

%d